Blog by Omtva | Digital Diary

" To Present local Business identity in front of global market"

Meri Kalam Se Digital Diary Submit Post


शारदा चालीसा


卐 श्री शारदा चालीसा 卐 ॥ दोहा॥ मूर्ति स्वयंभू शारदा, मैहर आन विराज । माला, पुस्तक, धारिणी, वीणा कर में साज ॥ ॥ चौपाई ॥ जय जय जय शारदा महारानी, आदि शक्ति तुम जग कल्याणी। रूप चतुर्भुज तुम्हरो माता, तीन लोक महं तुम विख्याता॥ दो सहस्त्र वर्षहि अनुमाना, प्रगट भई शारदा जग जाना । मैहर नगर विश्व विख्याता, जहाँ बैठी शारदा जग माता॥ त्रिकूट पर्वत शारदा वासा, मैहर नगरी परम प्रकाशा । सर्द इन्दु सम बदन तुम्हार... Read More

卐 श्री शारदा चालीसा 卐

॥ दोहा॥
मूर्ति स्वयंभू शारदा,
मैहर आन विराज ।
माला, पुस्तक, धारिणी,
वीणा कर में साज ॥

॥ चौपाई ॥
जय जय जय शारदा महारानी,
आदि शक्ति तुम जग कल्याणी।
रूप चतुर्भुज तुम्हरो माता,
तीन लोक महं तुम विख्याता॥
दो सहस्त्र वर्षहि अनुमाना,
प्रगट भई शारदा जग जाना ।
मैहर नगर विश्व विख्याता,
जहाँ बैठी शारदा जग माता॥
त्रिकूट पर्वत शारदा वासा,
मैहर नगरी परम प्रकाशा ।
सर्द इन्दु सम बदन तुम्हारो,
रूप चतुर्भुज अतिशय प्यारो॥
कोटि सुर्य सम तन द्युति पावन,
राज हंस तुम्हरो शचि वाहन।
कानन कुण्डल लोल सुहवहि,
उर्मणी भाल अनूप दिखावहिं ॥
वीणा पुस्तक अभय धारिणी,
जगत्मातु तुम जग विहारिणी।
ब्रह्म सुता अखंड अनूपा,
शारदा गुण गावत सुरभूपा॥
हरिहर करहिं शारदा वन्दन,
वरुण कुबेर करहिं अभिनन्दन ।
शारदा रूप कहण्डी अवतारा,
चण्ड-मुण्ड असुरन संहारा ॥
महिषा सुर वध कीन्हि भवानी,
दुर्गा बन शारदा कल्याणी।
धरा रूप शारदा भई चण्डी,
रक्त बीज काटा रण मुण्डी॥
तुलसी सुर्य आदि विद्वाना,
शारदा सुयश सदैव बखाना।
कालिदास भए अति विख्याता,
तुम्हरी दया शारदा माता॥
वाल्मीकी नारद मुनि देवा,
पुनि-पुनि करहिं शारदा सेवा।
चरण-शरण देवहु जग माया,
सब जग व्यापहिं शारदा माया॥
अणु-परमाणु शारदा वासा,
परम शक्तिमय परम प्रकाशा।
हे शारद तुम ब्रह्म स्वरूपा,
शिव विरंचि पूजहिं नर भूपा॥
ब्रह्म शक्ति नहि एकउ भेदा,
शारदा के गुण गावहिं वेदा।
जय जग वन्दनि विश्व स्वरूपा,
निर्गुण-सगुण शारदहिं रूपा॥
सुमिरहु शारदा नाम अखंडा,
व्यापइ नहिं कलिकाल प्रचण्डा।
सुर्य चन्द्र नभ मण्डल तारे,
शारदा कृपा चमकते सारे॥
उद्भव स्थिति प्रलय कारिणी,
बन्दउ शारदा जगत तारिणी।
दु:ख दरिद्र सब जाहिंन साई,
तुम्हारीकृपा शारदा माई॥
परम पुनीत जगत अधारा,मातु,
शारदा ज्ञान तुम्हारा।
विद्या बुद्धि मिलहिं सुखदानी,
जय जय जय शारदा भवानी॥
शारदे पूजन जो जन करहिं,
निश्चय ते भव सागर तरहीं।
शारद कृपा मिलहिं शुचि ज्ञाना,
होई सकल्विधि अति कल्याणा॥
जग के विषय महा दु:ख दाई,
भजहुँ शारदा अति सुख पाई।
परम प्रकाश शारदा तोरा,
दिव्य किरण देवहुँ मम ओरा॥
परमानन्द मगन मन होई,
मातु शारदा सुमिरई जोई।
चित्त शान्त होवहिं जप ध्याना,
भजहुँ शारदा होवहिं ज्ञाना॥
रचना रचित शारदा केरी,
पाठ करहिं भव छटई फेरी।
सत् – सत् नमन पढ़ीहे धरिध्याना,
शारदा मातु करहिं कल्याणा॥
शारदा महिमा को जग जाना,
नेति-नेति कह वेद बखाना।
सत् – सत् नमन शारदा तोरा,
कृपा द्र्ष्टि कीजै मम ओरा॥
जो जन सेवा करहिं तुम्हारी,
तिन कहँ कतहुँ नाहि दु:खभारी ।
जोयह पाठ करै चालीस,
मातु शारदा देहुँ आशीषा॥

॥ दोहा ॥
बन्दऊँ शारद चरण रज,
भक्ति ज्ञान मोहि देहुँ।
सकल अविद्या दूर कर,
सदा बसहु उर्गेहुँ।
जय-जय माई शारदा,
मैहर तेरौ धाम ।
शरण मातु मोहिं लिजिए,
तोहि भजहुँ निष्काम ॥
॥ इति श्री शारदा चालीसा ॥

 

 

 

卐 Shree Sharda Chalisa 卐
॥ Doha॥
Moorti Swayambhu Shaarada,
Maihar Aan Viraaj.
Mala,Pustak,Dhaarini,
Veena Kar Me Saaj.

॥ Chaupaai ॥
Jai Jai Jai Sharada Maharani,
Aadi Shakti Tum Jag Kalyaani ।
Roop Chaturbhuj Tumharo Mata,
Teen Lok Mahan Tum Vikhyaata ॥
Do Sahastra Varshahi Anumaanaa,
Pagat Bhai Sharada Jag Jaanaa।
Maihar Nagar Vishwa Vikhyaataa,
Jahaan Baithi Sharadaa Jag Mata॥
Trikut Parvat Sharadaa Vaasaa,
Maihar Nagari Param Prakaashaa।
Sard Indu Sam Badan Tumhaaro,
Roop Chaturbhuj Atishay Pyaaro॥
Koti Sury Sam Tan Dyuti Paavan,
Raaj Hans Tumharo Shachi Vaahan।
Kaanan Kundal Lol Suhavahi,
Urmani Bhaal Anoop Dikhaavahi॥
Veenaa Pustak Abhay Dhaarini,
Jagatmaatu Tum Jag Vihaarini।
Brahma Sutaa Akhand Anoopaa,
Sharada gun Gaavat Surabhoopaa॥
Harihar Karahi Sharada Vandan,
Varun Kuber Karahi Abhinandan।
Sharada Roop Kahandi Avataaraa,
Chand-Mund Asuran Sanhaaraa॥
Mahishaa Sur Vadh Kinhi Bhavaani,
Durgaa Ban Sharadaa Kalyaani।
Dhara Roop Sharadaa Bhai Chandi,
Rakt Beej Kaataa Ran Mundi॥
Tulasi Surya Aadi Vidvaanaa,
Shaaradaa Suyash Sadaiv Bakhaanaa।
Kalidaas Bhaye Ati Vikhyaataa,
Tumhari Daya Sharadaa Mata॥
Vaalmiki Naarad Muni Deva,
Puni-Puni Karahi Shaaradaa Seva।
Charan-Sharan Devahu Jag Maayaa,
Sab Jag VYaapahin Sharada Maayaa॥
Anu-Paramanu Sharadaa Vaasaa,
Param Shaktimay Param Prakaashaa।
He Sharada Tum Brahm Swaroopaa,
Shiv VIranchi Pujahin Nar Bhoopaa॥
Brahm Shakti Nahi Ekau Bhedaa,
Shardaa Ke Gun Gaavahin Veda।
Jai Jag Vandani Vishwa Swaroopaa,
Nirgun Sagun Shaaradahin Roopaa॥
Sumirahu Sharadaa Naam Akhandaa,
Vyaapai Nahi Kalikaal Prachandaa।
Surya Chandra Nabh Mandal Taare,
Sharadaa Kripaa Chamakate Saare॥
Udbhav Sthiti Pralay Kaarini,
Banadau Sharada jagat Taarini।
Dukh Daridra Sab Jaahin Saai,
Tumhari Kripaa Sharadaa Maai॥
Param Punit Jagat Adhaaraa,
Maatu SHaardaa Gyaan Tumhaaraa।
VidyaaBuddhi Milahi Sukhadaani,
Jai Jai Jai Sharadaa Bhavaani॥
Shaarade Pujan Jo Jan Karahi,
Nishchay Te Bhav Saagar Tarahin।
Sharadaa Kripaa Milahin Shuchi Gyaanaa,
Hoi Sakal Vidhi Ati Kalyaanaa॥
Jag Ke Vishay Mahaa Dukh Daai,
Bhajahum Sharada Ati Sukh Paai।
Param Prakaash Sharadaa Toraa,
Divya Kiran Devahun Mam Oraa॥
Paramaanand Magan Man Hoi,
Maatu Shaarada Sumirai Joi।
Chitta Shaant Hovahin Jap Dhyaanaa,
Bhajahun Sharda Hovahin Gyaanaa॥
Rachana Rachit Sharada Keri,
Paath Karahi Bhava Chhatai Pheri।
Sat-Sat Naman Padhihe Dhari Dhyaanaa,
Sharadaa Maatu Karahi Kalyaanaa॥
Sharadaa Mahima Ko Jag Jana,
Neti-Neti Kah Ved Bakhaanaa।
Sat-Sat Naman SharadaToraa,
Kripaa Drishti Kijai Mam Oraa॥
Jo Jan Seva Karahi Tumhaari,
Tin Kahan Katahun Naahi Dukh Bhaari।
Jo Yah Paath Karai Chalisa,
Maatu Sharada Dehun Aasheesha॥

॥ Doha ॥
Bandaum Shaarad Charan Raj,
Bhakti Gyaan Mohi Dehoon ।
Sakal Avidyaa Door Kar,
Sada Basahu Urgehoon॥
Jai-Jai Maai Shaaradaa,
Maihar Terau Dhaam ।
Sharan Maatu Mohin Lijiye,
Tohi Bhajahun Nishkaam॥
॥ It's Shree Sharadaa Chalisa


Read Full Blog...


शिव चालीसा


卐 श्री शिव चालीसा 卐 ॥ दोहा॥ जय गणेश गिरिजा सुवन, मंगल मूल सुजान। कहत अयोध्यादास तुम, देहु अभय वरदान।। ॥ चौपाई ॥ जय गिरिजापति दीन दयाला, सदा करत सन्तन प्रतिपाला। भाल चन्द्रमा सोहत नीके, कानन कुण्डल नागफनी के।। अंग गौर शिर गंग बहाये, मुण्डमाल तन छार लगाये। वस्त्र खाल बाघम्बर सोहे, छवि को देख नाग मुनि मोहे।। मैना मातु की ह्वै दुलारी, बाम अंग सोहत छवि न्यारी। कर त्रिशूल सोहत छवि भारी, करत सदा शत्रुन... Read More

卐 श्री शिव चालीसा 卐

॥ दोहा॥
जय गणेश गिरिजा सुवन,
मंगल मूल सुजान।
कहत अयोध्यादास तुम,
देहु अभय वरदान।।

॥ चौपाई ॥
जय गिरिजापति दीन दयाला,
सदा करत सन्तन प्रतिपाला।
भाल चन्द्रमा सोहत नीके,
कानन कुण्डल नागफनी के।।
अंग गौर शिर गंग बहाये,
मुण्डमाल तन छार लगाये।
वस्त्र खाल बाघम्बर सोहे,
छवि को देख नाग मुनि मोहे।।
मैना मातु की ह्वै दुलारी,
बाम अंग सोहत छवि न्यारी।
कर त्रिशूल सोहत छवि भारी,
करत सदा शत्रुन क्षयकारी।।
नन्दि गणेश सोहै तहँ कैसे,
सागर मध्य कमल हैं जैसे।
कार्तिक श्याम और गणराऊ,
या छवि को कहि जात न काऊ।।
देवन जबहीं जाय पुकारा,
तब ही दु:ख प्रभु आप निवारा।
किया उपद्रव तारक भारी,
देवन सब मिलि तुमहिं जुहारी।।
तुरत षडानन आप पठायउ,
लवनिमेष महँ मारि गिरायउ।
आप जलंधर असुर संहारा,
सुयश तुम्हार विदित संसारा।।
त्रिपुरासुर सन युद्ध मचाई,
सबहिं कृपा कर लीन बचाई।
किया तपहिं भागीरथ भारी,
पुरब प्रतिज्ञा तासु पुरारी।।
दानिन महं तुम सम कोउ नाहीं,
सेवक स्तुति करत सदाहीं।
वेद नाम महिमा तव गाई,
अकथ अनादि भेद नहिं पाई।।
प्रगट उदधि मंथन में ज्वाला,
जरे सुरासुर भये विहाला।
कीन्ह दया तहँ करी सहाई,
नीलकण्ठ तब नाम कहाई।।
पूजन रामचंद्र जब कीन्हा,
जीत के लंक विभीषण दीन्हा।
सहस कमल में हो रहे धारी,
कीन्ह परीक्षा तबहिं पुरारी।।
एक कमल प्रभु राखेउ जोई,
कमल नयन पूजन चहं सोई।
कठिन भक्ति देखी प्रभु शंकर,
भये प्रसन्न दिए इच्छित वर।।
जय जय जय अनंत अविनाशी,
करत कृपा सब के घटवासी।
दुष्ट सकल नित मोहि सतावै ,
भ्रमत रहौं मोहि चैन न आवै।।
त्राहि त्राहि मैं नाथ पुकारो,
यहि अवसर मोहि आन उबारो।
लै त्रिशूल शत्रुन को मारो,
संकट से मोहि आन उबारो।।
मातु पिता भ्राता सब कोई,
संकट में पूछत नहिं कोई।
स्वामी एक है आस तुम्हारी,
आय हरहु अब संकट भारी।।
धन निर्धन को देत सदाहीं,
जो कोई जांचे वो फल पाहीं।
अस्तुति केहि विधि करौं तुम्हारी,
क्षमहु नाथ अब चूक हमारी।।
शंकर हो संकट के नाशन,
मंगल कारण विघ्न विनाशन।
योगी यति मुनि ध्यान लगावैं,
नारद शारद शीश नवावैं।।
नमो नमो जय नमो शिवाय,
सुर ब्रह्मादिक पार न पाय।
जो यह पाठ करे मन लाई,
ता पार होत है शम्भु सहाई।।
ॠनिया जो कोई हो अधिकारी,
पाठ करे सो पावन हारी।
पुत्र हीन कर इच्छा कोई,
निश्चय शिव प्रसाद तेहि होई।।
पण्डित त्रयोदशी को लावे,
ध्यान पूर्वक होम करावे ।
त्रयोदशी व्रत करे हमेशा,
ताके तन नहीं रहे कलेशा।।
धूप दीप नैवेद्य चढ़ावे,
शंकर सम्मुख पाठ सुनावे।
जन्म जन्म के पाप नसावे,
अन्तवास शिवपुर में पावे।।
कहे अयोध्या आस तुम्हारी,
जानि सकल दुःख हरहु हमारी।
॥ दोहा ॥
नित्त नेम कर प्रातः ही,
पाठ करौं चालीसा।
तुम मेरी मनोकामना,
पूर्ण करो जगदीश।।
मगसर छठि हेमन्त ॠतु,
संवत चौसठ जान।
अस्तुति चालीसा शिवहि,
पूर्ण कीन कल्याण।।
॥ इति श्री शिव चालीसा॥

卐 Shree Shiv Chalisa 卐
॥ Doha॥
Jai Ganesh Girija Suvan,
Mangal Mul Sujan।
Kahat Ayodhya Das Tum,
Dehu Abhaya Varadan ।।

॥ Chaupaai ॥
Jai Girija Pati Dinadayala,
Sada Karat Santan Pratipala।
Bhaala Chandrama Sohat Nike,
Kanan Kundal Nagaphani Ke।।
Anga Gaur Shira Ganga Bahaye,
Mundamala Tan Chhara Lagaye।
Vastra Khala Baghambar Sohe,
Chhavi Ko Dekha Naga Muni Mohe।।
Maina Matu Ki Hvai Dulari,
Baama Anga Sohat Chhavi Nyari।
Kara Trishul Sohat Chhavi Bhari,
Karat Sada Shatrun Chhayakari।।
Nandi Ganesh Sohain Tahan Kaise,
Sagar Madhya Kamal Hain Jaise।
Kartik Shyam Aur Ganarau,
Ya Chhavi Ko Kahi Jata Na Kauo।।
Devan Jabahi Jaaya Pukara,
Tabahi Dukha Prabhu Aap Nivara।
Kiya Upadrav Tarak Bhaari,
Devan Sab Mili Tumahi Juhari।।
Turata Shadanana Aap Pathayau,
Lavanmesh Mahan Mari Girayau।
Aap Jalandhara Asura Sanhaaraa,
Suyash Tumhara Vidit Sansaaraa।।
Tripurasur Sana Yudha Machaayi,
Sabhi Kripakar Lina Bachaayi।
Kiya Tapahin Bhagiratha Bhaari,
Puraba Pratigya Tasu Puraari।।
Danin Mahan Tum Sama Kou Nahin,
Sevak Astuti Karat Sadahin।
Veda Nam Mahima Tab Gaayi,
Akatha Anaandi Bhed Nahin Payi।।
Pragat Udadhi Mantan Men Jvaalaa,
Jare Sura Sur Bhaye Vihaalaa।
Kinha Daya Tahan Kari Sahaayi,
Nilakantha Tab Naam Kahaayi।।
Pujan Ramchandra Jab Kinhaa,
Jit Ke Lanka Vibhishan Dinhaa।
Sahas Kamal Men Ho Rahe Dhaari,
Kinha Parikshaa Tabahin Puraari।।
Ek Kamal Prabhu Rakheu Joi,
Kamal- Nayan Pujan Chaha Soi।
Kathin Bhakti Dekhi Prabhu Shankar,
Bhaye Prasanna Diye Ichchhit Var।।
Jai Jai Jai Anant Avinaashi,
Karat Kripaa Sabake Ghat Vaasi।
Dushta Sakal Nit Mohin Sataavai,
Bhramat Rahe Mohin Chain Na Aavai ।।
Traahi Traahi Main Nath Pukaaro,
Yahi Avasar Mohi Aan Ubaaro।
Lai Trishul Shatrun Ko Maaro,
Sankat Se Mohin Aan Ubaaro।।
Mata Pita Bhrata Sab Koi,
Sankat Men Puchhat Nahin Koi।
Svaami Ek Hai Aash Tumhaari,
Aay Harahu Aba Sankat Bhaari।।
Dhan Nirdhan Ko Deta Sadaahin,
Jo Koi Janche So Phal Pahin।
Astuti Kehi Vidhi Karai Tumhaari,
Kshamahu Naath Aba Chuka Hamaari।।
Shankar Ho Sankat Ke Naashan,
Mangal Kaaran Vighna Vinaashan ।
Yogi Yati Muni Dhyan Lagaavain,
Naarad Shaarad Shisha Navavain ।।
Namo Namo Jai Namo Shivaaya,
Sura Brahmaadik Paar Na Paaya ।
Jo Yah Patha Kare Man Lai,
Tapar Hota Hai Shambhu Sahaai ।।
Riniyaan Jo Koi Ho Adhikaari,
Paatha Karai So Paavan Haari ।
Putra-hin Kar Ichchha Koi,
Nischaya Shiva Prasad Tehin Hoi ।।
Pandit Trayodashi Ko Laave,
Dhyaan Purvak Homa Karaave ।
Trayodashi Vrat Kare Hameshaa,
Taake Tan Nahin Rahe Kaleshaa ।।
Dhoopa Dipa Naivedya Chadhaavai,
Shankar Sammukh Paath Sunaavai।
Janma janma Ke Paap Nasaave,
Antavaasa Shivapur Men Paave ।।
KaheAyodhya Aasa Tumhaari,
Jani Sakal Dukha Harahu Hamaari।

॥ Doha ॥
Nitt NemKar Praatah Hi,
Paath Kataun Chaalisa ।
Tum Meri Manokaamanaa,
Poorn Karo Jagadish।।
Magasar Chhathi Hemant Ritu,
Samvat Chausath Jaan ।
Astuti Chaalisaa Shivahi,
Poorn Kin Kalyaan ।।
॥ It's Shree Shiv Chalisa॥


Read Full Blog...


शीतला चालीसा


卐 श्री शीतला चालीसा 卐 ॥ दोहा॥ जय जय माता शीतला , तुमहिं धरै जो ध्यान। होय विमल शीतल हृदय, विकसै बुद्धी बल ज्ञान। घट -घट वासी शीतला , शीतल प्रभा तुम्हार। शीतल छइयां में झुलई, मइयां पलना डार। ॥ चौपाई ॥ जय-जय- जय श्री शीतला भवानी। जय जग जननि सकल गुणखानी। गृह -गृह शक्ति तुम्हारी राजित। पूरण शरदचंद्र समसाजित। विस्फोटक से जलत शरीरा, शीतल करत हरत सब पीड़ा। मात शीतला तव शुभनामा। सबके गाढे आवहिं कामा। शो... Read More

卐 श्री शीतला चालीसा 卐

॥ दोहा॥
जय जय माता शीतला ,
तुमहिं धरै जो ध्यान।
होय विमल शीतल हृदय,
विकसै बुद्धी बल ज्ञान।
घट -घट वासी शीतला ,
शीतल प्रभा तुम्हार।
शीतल छइयां में झुलई,
मइयां पलना डार।

॥ चौपाई ॥
जय-जय- जय श्री शीतला भवानी।
जय जग जननि सकल गुणखानी।
गृह -गृह शक्ति तुम्हारी राजित।
पूरण शरदचंद्र समसाजित।
विस्फोटक से जलत शरीरा,
शीतल करत हरत सब पीड़ा।
मात शीतला तव शुभनामा।
सबके गाढे आवहिं कामा।
शोकहरी शंकरी भवानी।
बाल-प्राणक्षरी सुख दानी।
शुचि मार्जनी कलश करराजै।
मस्तक तेज सूर्य समराजै।
चौसठ योगिन संग में गावैं ।
वीणा ताल मृदंग बजावै।
नृत्य नाथ भैरौं दिखलावैं।
सहज शेष शिव पार ना पावैं।
धन्य धन्य धात्री महारानी।
सुरनर मुनि तब सुयश बखानी।
ज्वाला रूप महा बलकारी।
दैत्य एक विस्फोटक भारी।
घर घर प्रविशत कोई न रक्षत।
रोग रूप धरी बालक भक्षत।
हाहाकार मच्यो जगभारी।
सक्यो न जब संकट टारी।
तब मैंय्या धरि अद्भुत रूपा।
कर में लिये मार्जनी सूपा।
विस्फोटकहिं पकड़ि कर लीन्हो।
मूसल प्रमाण बहुविधि कीन्हो।
बहुत प्रकार वह विनती कीन्हा।
मैय्या नहीं भल मैं कछु कीन्हा।
अबनहिं मातु काहुगृह जइहौं।
जहँ अपवित्र वही घर रहि हो।
भभकत तन शीतल भय जइहौं ।
विस्फोटक भय घोर नसइहौं ।
श्री शीतलहिं भजे कल्याना।
वचन सत्य भाषे भगवाना।
विस्फोटक भय जिहि गृह भाई।
भजै देवि कहँ यही उपाई।
कलश शीतलाका सजवावै।
द्विज से विधीवत पाठ करावै।
तुम्हीं शीतला, जगकी माता।
तुम्हीं पिता जग की सुखदाता।
तुम्हीं जगद्धात्री सुखसेवी।
नमो नमामी शीतले देवी।
नमो सुखकरनी दु:खहरणी।
नमो- नमो जगतारणि धरणी।
नमो नमो त्रलोक्य वंदिनी ।
दुखदारिद्रक निकंदिनी।
श्री शीतला , शेढ़ला, महला।
रुणलीहृणनी मातृ मंदला।
हो तुम दिगम्बर तनुधारी।
शोभित पंचनाम असवारी।
रासभ, खर , बैसाख सुनंदन।
गर्दभ दुर्वाकंद निकंदन।
सुमिरत संग शीतला माई,
जाही सकल सुख दूर पराई।
गलका, गलगन्डादि जुहोई।
ताकर मंत्र न औषधि कोई।
एक मातु जी का आराधन।
और नहिं कोई है साधन।
निश्चय मातु शरण जो आवै।
निर्भय मन इच्छित फल पावै।
कोढी,
निर्मल काया धारै।
अंधा, दृग निज दृष्टि निहारै।
बंध्या नारी पुत्र को पावै।
जन्म दरिद्र धनी होइ जावै।
मातु शीतला के गुण गावत।
लखा मूक को छंद बनावत।
यामे कोई करै जनि शंका।
जग मे मैया का ही डंका।
भगत 'कमल' प्रभुदासा।
तट प्रयाग से पूरब पासा।
ग्राम तिवारी पूर मम बासा।
ककरा गंगा तट दुर्वासा ।
अब विलंब मैं तोहि पुकारत।
मातृ कृपा कौ बाट निहारत।
पड़ा द्वार सब आस लगाई।
अब सुधि लेत शीतला माई।

॥ दोहा ॥
यह चालीसा शीतला
पाठ करे जो कोय।
सपनें दुख व्यापे नही
नित सब मंगल होय।
बुझे सहस्र विक्रमी शुक्ल
भाल भल किंतू।
जग जननी का ये चरित
रचित भक्ति रस बिंतू।
॥ इति श्री शीतला चालीसा ॥

 

 

卐 Shree Sheetala Chalisa 卐
॥ Doha॥
Jai-Jai Mata Shitala,
Tumahin Dharai Jo Dhyana।
Hoya Vimal Shital Hridaya,
Vikasai Buddhi Balagyana॥

॥ Chaupaai॥
Jai-Jai-Jai Shree Shitala Bhawani।
Jai Jaga Janani Sakala Gunakhani॥
Griha-Griha Shakti Tumhari Rajita।
Purana Sharadachandra Samasajita॥
Visphotaka Se Jalata Sharira।
Shital Karata Harata Saba Pira॥
Matu Shitala Tava Shubhanama।
Sabake Gadhen Avahin Kama॥
Shokahari Shankari Bhawani।
Bala-Pranaakshari Sukha Dani॥
Shuchi Marjani Kalasha Kararajai।
Mastaka Teja Surya Samarajai॥
Chausatha Yogina Sanga Me Gavain।
Vinaa Tala Mridanga Bajavai॥
Nritya Naatha Bhairo Dikhalaavain।
Sahaja Shesha Shiva Paara Na Paavain॥
Dhanya-Dhanya Dhaatri Mahaarani।
Suranara Muni Taba Suyasha Bakhaani॥
Jwaala Rupa Maha Balakaari।
Daitya Eka Visphotaka Bhaari॥
Ghar-Ghar Pravishata Koi Na Rakshata।
Roga Rupa Dhari Balaka Bhakshata॥
Hahakara Machyo Jagabhari।
Sakyo Na Jaba Sankata Taari॥
Taba Maiya Dhari Adbhuta Rupa।
Karamen Liye Maarjani Supa॥
Visphotakahin Pakadin Kar Linhyo।
Musala Prahara Bahuvidhi Kinhyo॥
Bahuta Prakaara Vaha Vinati Kinha।
Maiya Nahin Bhala Main Kachhu Kinha॥
Abanahin Matu, Kahugriha Jaihaun।
Jahan Apavitra Vahi Ghar Rahihaun ॥
Bhabhakata Tana, Shital Hvai Jaihain।
Visphotaka Bhayaghora Nasaihain॥
Shri Shitalahin Bhaje Kalyaanaa।
Vachana Satya Bhashe Bhagawana॥
Visphotaka Bhaya Jihi Griha Bhai।
Bhajai Devi Kahan Yahi Upai॥
Kalasha Shitala Ka Sajavaavai।
Dwija Se Vidhiwata Patha Karaavai॥
Tumhin Shitala, Jaga Ki Mata।
Tumhin Pita Jaga Ki Sukhadata॥
Tumhin Jagaddhatri Sukhasevi।
Namo Namami Shitale Devi॥
Namo Sukkhakarani Dukhaharani।
Namo-Namo Jagatarani Dharani॥
Namo-Namo Trailokya Vandini।
Dukhadaridradika Nikandini॥
Shri Shitala, Shedhala, Mahala।
Runalihyunani Matu Mandala॥
Ho Tuma Digambara Tanudhari।
Shobhita Panchanama Asawari॥
Rasabha, Khara Baishakha Sunandana।
Gardabha Durvakanda Nikandana॥
Sumirata Sanga Shitala Maai।
Jahi Sakala Dukha Dura Paraai॥
Galakaa, Galagandadi Juhoi।
Taakara Mantra Na Aushadhi Koi॥
Eka Matu Ji Ka Aaraadhanaa।
Aura Nahin Koi Hai Saadhanaa॥
Nishchaya Matu Sharana Jo Aavai।
Nirbhaya Man Ichchhita Phala Paavai॥
Kodhi, Nirmala Kaya Dharai।
Andha, Driga-Nija Drishti Niharai॥
Vandhya Nari Putra Ko Paavai।
Janma Daridra Dhani Hoi Jaavai॥
Matu Shitala Ke Guna Gaavata।
Lakhaa Muka Ko Chhanda Banawata॥
Yaame Koi Karai Jani Shanka।
Jaga Me Maiya Ka Hi Dankaa॥
Bhagata Kamal Prabhudasa।
Tat Prayaga Se Puraba Pasa॥
Gram Tiwari Pur Mam Baasaa ।
Kakara Ganga Tat Durvasa॥
Aba Vilamba Main Tohi Pukaarata।
Matu Kripa Kau Baata Nihaarata॥
Pada Dwaara Saba Aasa Lagaai।
Ab Sudhi Let Sheetala Maai॥

॥ Doha ॥
Ghat-Ghat Vasi Sheetala,
Shital Prabha Tumhara।
Shital Chhaiyan Me Jhulai,
Maiya Palana Dara॥
Yah Chalisa Sheetala
Paath Kare Jo Koy.
Sapane Dukha VYaape Nahin
Nit Sab Mangal Hoy.
Bujhe Sahastr Vikrami Shukl
Bhaal Bhal Kintu.
Jag Janani Kaa Ye Charit
Rachit Bhakti Ras Bintu.
॥ It's Shree Sheetala Chalisa ॥


Read Full Blog...


संतोषी माता चालीसा


卐 श्री संतोषी माता चालीसा 卐 ॥ दोहा॥ श्री गणपति पद नाय सिर, धरि हिय शारदा ध्यान | संतोषी मां की करुँ, कीर्ति सकल बखान॥ ॥ चौपाई ॥ जय संतोषी मां जग जननी, खल मति दुष्ट दैत्य दल हननी। गणपति देव तुम्हारे ताता, रिद्धि सिद्धि कहलावहं माता॥ माता पिता की रहौ दुलारी, किर्ति केहि विधि कहुं तुम्हारी। क्रिट मुकुट सिर अनुपम भारी, कानन कुण्डल को छवि न्यारी॥ सोहत अंग छटा छवि प्यारी सुंदर चीर सुनहरी धारी। आप चतुर... Read More

卐 श्री संतोषी माता चालीसा 卐

॥ दोहा॥
श्री गणपति पद नाय सिर,
धरि हिय शारदा ध्यान |
संतोषी मां की करुँ,
कीर्ति सकल बखान॥

॥ चौपाई ॥
जय संतोषी मां जग जननी,
खल मति दुष्ट दैत्य दल हननी।
गणपति देव तुम्हारे ताता,
रिद्धि सिद्धि कहलावहं माता॥
माता पिता की रहौ दुलारी,
किर्ति केहि विधि कहुं तुम्हारी।
क्रिट मुकुट सिर अनुपम भारी,
कानन कुण्डल को छवि न्यारी॥
सोहत अंग छटा छवि प्यारी
सुंदर चीर सुनहरी धारी।
आप चतुर्भुज सुघड़ विशाल,
धारण करहु गए वन माला॥
निकट है गौ अमित दुलारी,
करहु मयुर आप असवारी।
जानत सबही आप प्रभुताई,
सुर नर मुनि सब करहि बड़ाई॥
तुम्हरे दरश करत क्षण माई,
दुख दरिद्र सब जाय नसाई।
वेद पुराण रहे यश गाई,
करहु भक्ता की आप सहाई॥
ब्रह्मा संग सरस्वती कहाई,
लक्ष्मी रूप विष्णु संग आई।
शिव संग गिरजा रूप विराजी,
महिमा तीनों लोक में गाजी॥
शक्ति रूप प्रगती जन जानी,
रुद्र रूप भई मात भवानी।
दुष्टदलन हित प्रगटी काली,
जगमग ज्योति प्रचंड निराली॥
चण्ड मुण्ड महिषासुर मारे,
शुम्भ निशुम्भ असुर हनि डारे।
महिमा वेद पुरनन बरनी,
निज भक्तन के संकट हरनी ॥
रूप शारदा हंस मोहिनी,
निरंकार साकार दाहिनी।
प्रगटाई चहुंदिश निज माय,
कण कण में है तेज समाया॥
पृथ्वी सुर्य चंद्र अरु तारे,
तव इंगित क्रम बद्ध हैं सारे।
पालन पोषण तुमहीं करता,
क्षण भंगुर में प्राण हरता॥
ब्रह्मा विष्णु तुम्हें नित ध्यावैं,
शेष महेश सदा मन लावे।
मनोकमना पूरण करनी,
पाप काटनी भव भय तरनी॥
चित्त लगय तुम्हें जो ध्यात,
सो नर सुख सम्पत्ति है पाता।
बंध्या नारि तुमहिं जो ध्यावैं,
पुत्र पुष्प लता सम वह पावैं॥
पति वियोगी अति व्याकुलनारी,
तुम वियोग अति व्याकुलयारी।
कन्या जो कोइ तुमको ध्यावै,
अपना मन वांछित वर पावै॥
शीलवान गुणवान हो मैया,
अपने जन की नाव खिवैया।
विधि पुर्वक व्रत जो कोइ करहीं,
ताहि अमित सुख संपत्ति भरहीं॥
गुड़ और चना भोग तोहि भावै,
सेवा करै सो आनंद पावै ।
श्रद्धा युक्त ध्यान जो धरहीं,
सो नर निश्चय भव सों तरहीं॥
उद्यापन जो करहि तुम्हार,
ताको सहज करहु निस्तारा।
नारी सुहगन व्रत जो करती,
सुख सम्पत्ति सों गोदी भरती॥
जो सुमिरत जैसी मन भावा,
सो नर वैसों ही फल पावा।
सात शुक्र जो व्रत मन धारे,
ताके पूर्ण मनोरथ सारे॥
सेवा करहि भक्ति युक्त जोई,
ताको दूर दरिद्र दुख होई।
जो जन शरण माता तेरी आवै,
ताके क्षण में काज बनावै॥
जय जय जय अम्बे कल्यानी.
कृपा करौ मोरी महारानी।
जो कोइ पढै मात चालीस,
तापै करहीं कृपा जगदीशा॥
नित प्रति पाठ करै इक बार,
सो नर रहै तुम्हारा प्य्रारा ।
नाम लेत बाधा सब भागे,
रोग द्वेष कबहूँ ना लागे॥

॥ दोहा ॥
संतोषी माँ के सदा
बंदहूँ पग निश वास
पूर्ण मनोरथ हो सकल
मात हरौ भव त्रास
॥ इति श्री संतोषी माता चालीसा ॥

 

 

卐 Shree Santoshi Mata Chalisa 卐
॥ Doha॥
Shree Ganapati Pad Naay Sir,
Dhari Hiy Shaarada Dhyaan.
Santoshi Maa Ki Karoon,
Kirti Sakal Bakhaan.

॥ Chaupaai॥
Jai Santoshi Maa Jag Janani,
Khal Mati Dusht Daitya Dal Hanani.
Ganapati Dev TumhaareTaataa,
Riddhi Siddhi Kahalaavahan Maataa.
Mata Pita Ki Rahau Dulaari,
Kirti Kehi Vidhi Kahun Tumhaari.
Krit Mukut Sir Anupam Bhaari,
Kaanan Kundal Ko Chhavi Nyaari.
Sohat Ang Chhataa Chhavi Pyaari,
Sundar Cheer Sunahari Dhaari.
Aap Chaturbhuj Sughad Vishaalaa,
Dhaaran Karahu Gaye Van Mala.
NIkat Hai Gau Amit Dulaari,
Karahu Mayur Aap Savaari.
Jaanat Sabahi Aap Prabhutaai,
Sur Nar Muni Sab Karahi Badaai.
Tumhare Darash Karat Kshan Maai,
Dukh Daridra Sab jay Nasaai.
Ved Puraan Rahe yash gaai,
Karahu Bhakt Ki Aap Sahaai.
Brahmaa Sang Saraswati Kahaai,
Laxmi Roop Vishnu Sang Aai.
Shiv Sang Girijaa Roop Viraaji,
Mahima Teenon Lok Me Gaaji.
Shakti Roop Pragati Jan Jaani,
Rudra Roop Bhai Maat Bhavaani.
Dusht Dalan Hit Pragati Kaali,
Jagamag Jyoti Prachand Niraali.
Chand Mund Mahishaasur Maare,
Shumbh NIshumbh Asur Hani Daare.
Mahima Ved Puranan Barani,
Nij Bhaktan KeSankat Harani.
Roop Shaarada Hans Mohini,
Nirankaar Saakaar Daahini.
Pragataai Chahundish Nij Maay,
Kan Kan Me Hai Tej Samaayaa.
Prithvee Surya Chandra aru tare,
Tav Ingit Krambaddh hain Saare.
Paalan Poshan Tumhai Karataa,
Kshan Bhangur Me Praan harataa.
Brahmaa Vishnu Tumhe Nit Dhyaavain,
Shesh Mahesh Sadaa Man Laave.
Manokaamanaa Poorana Karani,
Paap Kaatani Bhav Bhay Tarani.
Chitt Lagay Tumhe Jo Dhyaat,
So Nar Sukh Sampatti Hai Pata.
Bandhyaa Naari Tumahin Jo Dhyaavain,
Putra Pushp Lataa Sam Vah Paavain.
Pati Viyogi Ati Vyaakul Naari,
Tum Viyog Ati Vyaakul Yaari.
Kanyaa Jo Koi Tumako Dhyaavai,
Apanaa Man Vaanchhit Var Paavai.
Sheelavaan Gunavaan Ho maiyaa,
Apane Jan Ki Naav Khivaiyaa.
Vidhi Poorvak Vrat Jo Koi karahi,
Taahi Amit Sukh Sampatti Bharahi.
Gud Aur CHanaaBhog Tohi Bhaavai,
Sevaa Karai So Aanand Paavai.
Shtaddhaa Yukt Dhyaan Jo Dharahin,
So Nar NIshchay Bhav So Tarahin.
Udyaapan Jo Karahi Tumhaar,
Taako Shaj Karahu Nistaara.
Naari Suhaagan Vrat Jo Karati,
Sukh Sampatti So Godi Bharati.
Jo Sumirat Jaisee Man Bhaava,
So Nar Vaisaa Hi Phal Paavaa.
Sat Shukr Jo Vrat Man Dhaare,
Taake Poorn Manorath Saare.
Sevaa Karahi Bhakti Yukt Joi,
Taako Door Daridra Dukh Hoi.
Jo Jan Sharan Mata Teri Aavai,
Taake Kshan Me Kaaj Banaavai.
Jai Jai Jai Ambe Kalyaani,
Kripaa Karau Mori Mahaarani.
Jo Koi Padhai Maat Chaalisa,
Taape Karahin Kripaa Jagadishaa.
Nit Prati Paath Karai Ek Baara,
So Nar Rahai Tumhaaraa Pyaaraa.
Nam Let Baadhaa Sab Bhaage,
Rog Dwesh Kabahun Naa Laage.

॥ Doha ॥
Santoshi Maa Ke Sadaa
Bandahoon Pag Nish Vaas
Poorn Manorath Ho Sakal
Maat Harau Bhav Traas.
॥ It's Shree Santoshi Mata Chalisa ॥


Read Full Blog...


सरस्वती चालीसा


卐 श्री सरस्वती चालीसा 卐 ॥ दोहा॥ जनक जननि पद्माराज, निज मस्तक पर धारि। बन्दौं मातु सरस्वती, बुद्धि बल दे दातारि॥ पूर्ण जगत में व्याप्त तव, महिमा अमित अनंतु। दुष्टजनों के पाप को, मातु तुही अब हन्तु॥ ॥ चौपाई ॥ जय श्री सकल बुद्धि बलरासी। जय सर्वज्ञ अमर अविनाशी॥ जय जय जय वीणाकर धारी। करती सदा सुहंस सवारी॥ रूप चतुर्भुजधारी माता। सकल विश्व अन्दर विख्याता॥ जग में पाप बुद्धि जब होती। तबहि धर्म की फीकी ज्... Read More

卐 श्री सरस्वती चालीसा 卐

॥ दोहा॥
जनक जननि पद्माराज,
निज मस्तक पर धारि।
बन्दौं मातु सरस्वती,
बुद्धि बल दे दातारि॥
पूर्ण जगत में व्याप्त तव,
महिमा अमित अनंतु।
दुष्टजनों के पाप को,
मातु तुही अब हन्तु॥

॥ चौपाई ॥
जय श्री सकल बुद्धि बलरासी।
जय सर्वज्ञ अमर अविनाशी॥
जय जय जय वीणाकर धारी।
करती सदा सुहंस सवारी॥
रूप चतुर्भुजधारी माता।
सकल विश्व अन्दर विख्याता॥
जग में पाप बुद्धि जब होती।
तबहि धर्म की फीकी ज्योती॥
तबहि मातु ले निज अवतारी।
पाप हीन करती महतारी॥
वाल्मीकि जी थे हत्यारा।
तव प्रसाद जानै संसारा॥
रामचरित जो रचे बनाई।
आदि कवि पदवी को पाई॥
कालिदास जो भये विख्याता।
तेरी कृपा दृष्टि से माता॥
तुलसी सूर आदि विद्धाना।
भये और जो ज्ञानी नाना॥
तिन्हन और रहेउ अवलम्बा।
केवल कृपा आपकी अम्बा॥
करहु कृपा सोइ मातु भवानी।
दुखित दीन निज दासहि जानी॥
पुत्र करै अपराध बहूता।
तेहि न धरइ चित माता॥
राखु लाज जननी अब मेरी।
विनय करूं भांति बहुतेरी॥
मैं अनाथ तेरी अवलंबा।
कृपा करउ जय जय जगदंबा॥
मधु कैटभ जो अति बलवाना।
बाहुयुद्ध विष्णु से ठाना॥
समर हजार पांच में घोरा।
फिर भी मुख उनसे नहिं मोरा॥
मातु सहाय भई तेहि काला।
बुद्धि विपरीत करी खलहाला॥
तेहि ते मृत्यु भई खल केरी।
पुरवहु मातु मनोरथ मेरी॥
चंड मुण्ड जो थे विख्याता।
छण महुं संहारेउ तेहि माता॥
रक्तबीज से समरथ पापी।
सुर-मुनि हृदय धरा सब कांपी॥
काटेउ सिर जिम कदली खम्बा।
बार बार बिनवउं जगदंबा॥
जग प्रसिद्ध जो शुंभ निशुंभा।
छिन में बधे ताहि तू अम्बा॥
भरत-मातु बुधि फेरेउ जाई।
रामचंद्र बनवास कराई॥
एहि विधि रावन वध तुम कीन्हा।
सुर नर मुनि सबको सुख दीन्हा॥
को समरथ तव यश गुन गाना।
निगम अनादि अनंत बखाना॥
विष्णु रूद्र अज सकहिं न मारी।
जिनकी हो तुम रक्षाकारी॥
रक्त दन्तिका और शताक्षी।
नाम अपार है दानव भक्षी॥
दुर्गम काज धरा पर कीन्हा।
दुर्गा नाम सकल जग लीन्हा॥
दुर्ग आदि हरनी तू माता।
कृपा करहु जब जब सुखदाता॥
नृप कोपित को मारन चाहै।
कानन में घेरे मृग नाहै॥
सागर मध्य पोत के भंगे।
अति तूफान नहिं कोऊ संगे॥
भूत प्रेत बाधा या दुःख में।
हो दरिद्र अथवा संकट में॥
नाम जपे मंगल सब होई।
संशय इसमें करइ न कोई॥
पुत्रहीन जो आतुर भाई।
सबै छांड़ि पूजें एहि माई॥
करै पाठ नित यह चालीसा।
होय पुत्र सुन्दर गुण ईशा॥
धूपादिक नैवेद्य चढ़ावै।
संकट रहित अवश्य हो जावै॥
भक्ति मातु की करै हमेशा।
निकट न आवै ताहि कलेशा॥
बंदी पाठ करें शत बारा।
बंदी पाश दूर हो सारा॥
करहु कृपा भवमुक्ति भवानी।
मो कहं दास सदा निज जानी॥

॥ दोहा ॥
माता सूर्य कान्ति तव,
अंधकार मम रूप।
डूबन से रक्षा करहु,
परूं न मैं भव-कूप॥
बल बुद्धि विद्या देहुं मोहि,
सुनहु सरस्वति मातु।
अधम रामसागरहिं तुम,
आश्रय देउ पुनातु॥
॥ इति श्री सरस्वती चालीसा ॥

 

 

 

卐 Shree Saraswati Chalisa 卐
॥ Doha॥
Janaka Janani Padma Raj,
Nija Mastaka Para Dhaari।
Bandaun Matu Saraswati,
Buddhi Bala De Daataari॥
Purna Jagat Mein Vyapta Tava,
Mahima Amit Anantu।
Dushtajanon Ke Paapa Ko,
Matu Tuhi Ab Hantu॥
॥Chaupaai ॥

Jai Shri Sakal Buddhi Balarashi।
Jai Sarvagya Amar Avinaashi॥
Jai Jai Jai Veenakar Dhaari।
Karati Sada Suhansa Savaari॥
Roopa Chaturbhujadhaari Mata।
Sakal Vishva Andar Vikhyaataa॥
Jaga Mein Paap Buddhi Jab Hoti।
Jabahi Dharma Ki Phiki Jyoti॥
Tabahi Matu Le Nija Avataari।
Pap Heen Karati MahaTaari॥
Balmiki Ji The Hatyaaraa।
Tava Prasad Janai Sansaaraa॥
Ramacharit Jo Rache Banai।
Adi Kavi Padavi Ko Pai॥
Kalidas Jo Bhaye Vikhyaataa।
Teri Kripa Drishti Se Mata॥
Tulasi Sur Adi Vidvaanaa।
Bhaye Aur Jo Gyani Nana॥
Tinhan Aur Raheu Avalamba।
Keval Kripa Apaki Amba॥
Karahu Kripa Soi Matu Bhavani।
Dukhita Dina Nija Dasahi Jaani॥
Putra Karai Aparadha Bahuta।
Tehi Na Dharai Chita Mata॥
Raakhu Laaja Janani Ab Meri।
Vinaya Karu Bahu Bhanti Bahuteri॥
Main Anath Teri Avalamba।
Kripa Karau Jai Jai Jagadamba॥
Madhu Kaitabh Jo Ati Balavana।
Bahuyuddha Vishnu Se Thana॥
Samara Hajaara Paanch Mein Ghora।
Phir Bhi Mukha Unase Nahi Mora॥
Matu Sahay Bhai Tehi Kaalaa।
Buddhi Viparita Kari Khalahaalaa॥
Tehi Te Mrityu Bhai Khala Keri।
Purvahu Matu Manoratha Meri॥
Chanda Munda Jo The Vikhyaataa।
Chhana Mahu Sanhareu Tehi Mata॥
Raktabij Se Samarath Paapi।
Sur-Muni Hridaya Dharaa Saba Kaapi॥
Kateu Sira Jima Kadali Khamba।
Baara Baara Binavau Jagadamba॥
Jaga Prasiddha Jo Shumbha Nishumbha।
Chhina Mein Badhe Tahi Tu Amba॥
Bharata-Matu Budhi Phereu Jayi।
Ramachandra Banvasa Karai॥
Ehi Vidhi Ravana Vadha Tum Kinha।
Sura Nara Muni Saba Ko Sukha Dinha॥
Ko Samarath Tava Yasha Guna Gana।
Nigama Anaadi Ananta Bakhaanaa॥
Vishnu Rudra Aja Sakahin Na Mari।
Jinaki Ho Tum Rakshakari॥
Rakta Dantika Aur Shatakshi।
Nama Apar Hai Danava Bhakshi॥
Durgam Kaj Dhara Para Kinha।
Durga Nama Sakala Jaga Linha॥
Durg Adi Harani Tu Mata।
Kripa Karahu Jab Jab Sukhadaataa॥
Nripa Kopita Jo Marana Chahai।
Kanan Mein Ghere Mriga Nahai॥
Sagara Madhya Pota Ke Bhange।
Ati Toofana Nahi Kou Sange॥
Bhoota Preta Badha Ya Dukha Mein।
Ho Daridra Athava Sankata Mein॥
Nama Jape Mangala Saba Hoi।
Sanshaya Isamein Karai Na Koi॥
Putrahin Jo Atur Bhai।
Sabai Chhandi Puje Ehi Mai॥
Karai Paatha Nita Yaha Chalisa।
Hoya Putra Sundara Guna Isa॥
Dhupadika Naivedya Chadhavai।
Sankata Rahita Avashya Ho Javai॥
Bhakti Matu Ki Karai Hamesha।
Nikata Na Avai Tahi Kalesha॥
Bandi Patha Karein Shata Bara।
Bandi Pasha Dura Ho Sara॥
Karahu Kripa Bhavamukti Bhavani।
Mo Kahan Dasa Sada Nija Jani॥

॥ Doha ॥
Mata Sury Kanti Tava,
Andhakara Mam Roopa।
Dooban Te Raksha Karahu,
Parun Na Main Bhava-Koop॥
Bala Buddhi Vidya Dehu Mohi,
Sunahu Saraswati Matu।
Adhama Ramasagarahim Tum,
Ashraya Deu Punatu॥
॥ It's Shree Saraswati Chalisa ॥


Read Full Blog...


सूर्य चालीसा


卐 श्री सूर्य चालीसा 卐   ॥ दोहा॥ कनक बदन कुण्डल मकर, मुक्ता माला अंग, पद्मासन स्थित ध्याइए, शंख चक्र के संग॥ ॥ चौपाई ॥ जय सविता जय जयति दिवाकर!, सहस्त्रांशु! सप्ताश्व तिमिरहर॥ भानु! पतंग! मरीची! भास्कर!, सविता हंस! सुनूर विभाकर॥ विवस्वान! आदित्य! विकर्तन, मार्तण्ड हरिरूप विरोचन॥ अम्बरमणि! खग! रवि कहलाते, वेद हिरण्यगर्भ कह गाते॥ सहस्त्रांशु प्रद्योतन, कहिकहि, मुनिगन होत प्रसन्न मोदलहि॥ अरुण स... Read More

卐 श्री सूर्य चालीसा 卐

 

॥ दोहा॥
कनक बदन कुण्डल मकर,
मुक्ता माला अंग,
पद्मासन स्थित ध्याइए,
शंख चक्र के संग॥

॥ चौपाई ॥
जय सविता जय जयति दिवाकर!,
सहस्त्रांशु! सप्ताश्व तिमिरहर॥
भानु! पतंग! मरीची! भास्कर!,
सविता हंस! सुनूर विभाकर॥
विवस्वान! आदित्य! विकर्तन,
मार्तण्ड हरिरूप विरोचन॥
अम्बरमणि! खग! रवि कहलाते,
वेद हिरण्यगर्भ कह गाते॥
सहस्त्रांशु प्रद्योतन,
कहिकहि,
मुनिगन होत प्रसन्न मोदलहि॥
अरुण सदृश सारथी मनोहर,
हांकत हय साता चढ़ि रथ पर॥
मंडल की महिमा अति न्यारी,
तेज रूप केरी बलिहारी॥
उच्चैःश्रवा सदृश हय जोते,
देखि पुरन्दर लज्जित होते॥
मित्र मरीचि, भानु, अरुण, भास्कर,
सविता सूर्य अर्क खग कलिकर॥
पूषा रवि आदित्य नाम लै,
हिरण्यगर्भाय नमः कहिकै॥
द्वादस नाम प्रेम सों गावैं,
मस्तक बारह बार नवावैं॥
चार पदारथ जन सो पावै,
दुःख दारिद्र अघ पुंज नसावै॥
नमस्कार को चमत्कार यह,
विधि हरिहर को कृपासार यह॥
सेवै भानु तुमहिं मन लाई,
अष्टसिद्धि नवनिधि तेहिं पाई॥
बारह नाम उच्चारन करते,
सहस जनम के पातक टरते॥
उपाख्यान जो करते तवजन,
रिपु सों जमलहते सोतेहि छन॥
धन सुत जुत परिवार बढ़तु है,
प्रबल मोह को फंद कटतु है॥
अर्क शीश को रक्षा करते,
रवि ललाट पर नित्य बिहरते॥
सूर्य नेत्र पर नित्य विराजत,
कर्ण देस पर दिनकर छाजत॥
भानु नासिका वास करहु नित,
भास्कर करत सदा मुख कौ हित॥
ओंठ रहैं पर्जन्य हमारे,
रसना बीच तीक्ष्ण बस प्यारे॥
कंठ सुवर्ण रेत की शोभा,